James Holden & The Animal Spirits

James Holden & The Animal Spirits

Paradiso Amsterdam

basic info.

James Holden is onafscheidelijk van zijn modulaire synthesizer. Met de toevoeging van akoestische geluiden geeft hij een nieuwe dimensie aan de duizelingwekkende composities waarmee hij zich heeft doen gelden. Het nieuwe album 'The Animal Spirits' heeft James Holden in samenwerking met de gelijknamige, nieuwe band geproduceerd.

Op het album dat in het najaar uitkwam hoor je triphop drumpatronen, jazz invloeden en orkestrale instrumenten verweven met zijn kenmerkende psychedelische electronica geluiden. Het album is dan ook in één keer opgenomen, alles in dezelfde ruimte zonder nabewerking. En telkens maakt Holden de cirkel rond, zoals hij dat al jaren doet. Hijzelf noemt het "trance-folk".

  • from 19:00 until 21:30
  • Paradiso
    Weteringschans 6-8 , Amsterdam
    show map
  • Normaal 21.56

location.

  • Weteringschans 6-8, 1017 SG Amsterdam