Basis Tripeshow

Basis Tripeshow

Basis Utrecht

basic info.

Sinds de eerste keer dat we Tripeo boekten hadden we direct een hele liefdevolle band met hem. Dit heeft geresulteerd in verschillende shows van Tripeo in BASIS, o.a. een eigen allnighter en een allnighter met ROD. Zaterdag 31 maart staat de eerste eigen avond van Tripeo in BASIS op het programma: Tripeshow. Tijdens Tripeshow nodigt Tripeo artiesten uit die hem inspireren en die goed passen bij BASIS. Voor deze eerste editie neemt hij niemand minder dan Oscar Mulero en Cadans mee.

Tripeo over de eerste Tripeshow:

"De allereerste TripeShow in mijn favoriete kelder BASIS is weer echt een mijlpaaltje voor me en voelt als een logisch vervolg van de relatie die ik met de crew heb opgebouwd de afgelopen paar jaar. Ik heb 2 vrienden uitgenodigd die ik al vele jaren muzikaal hoog in het vaandel heb zitten. Om te beginnen, en het meest in oogspringend natuurlijk, is de Spaanse grootmeester Oscar Mulero.

Ik ken Oscar als ik me niet vergis nu een jaartje of 15 en in die tijd is er een persoonlijke band gegroeid, waardoor ik uiteindelijk bij zijn label en boekingskantoor ben terecht gekomen (Pole Group en Source Artists). Hij is in mijn ogen 1 van de meest bijzondere artiesten in het genre (en ook daarbuiten, check zijn nieuwe experimentele electronica album op Semantica maar, dikke TIP!) en als DJ al bijna 30 jaar op ongekend niveau. Hij lijkt door de jaren heen zelfs steeds beter te worden, door zijn toewijding en discipline. We spelen zeer regelmatig samen en elke keer als ik hem hoor en zie draaien, leer ik daar weer veel van.

Cadans ken ik al net zo lang en ondanks dat hij een relatief nieuwe naam is in de techno scene, heeft hij al een lange en succesvolle carriere achter de rug in een ander genre: Drum & Bass. Daar maakt hij al dik een decennium furore als Icicle, met meerdere albums, releases op zo ongeveer elk label dat ertoe doet en tours die hem over de hele wereld hebben gebracht. Hij begon als resident bij de (in Nijmegen) legendarische Jungle Galaxy feesten in Doornroosje, waar ik de boekingen doe. Dus ik heb zijn hele carriere letterlijk vanaf het eerste moment meegemaakt tot wat het nu is, heel mooi om te zien. Hij is een technisch ongelooflijk begaafd producer, technisch gezien next level en denkt heel erg out of the box. Toen hij door de jaren heen techno tunes die hij voor de lol maakte bleef sturen die ik vaak draaide, werd het wel tijd voor een release vond ik. Van daaruit is Cadans ontstaan, wat nu helemaal uit de hand aan het lopen is haha. Twee jaar geleden hebben we samen een single uitgebracht op het Tripeo label (Schmutz EP) na een aantal geïnspireerde sessies in London. Een nieuwe solo single komt sowieso uit op Wolfskuil rond de eerste TripeShow (Slit EP).

  • from 23:00 until 06:00
  • Basis
    Oudegracht aan de Werf 97 , Utrecht
    show map
  • Early Bird 9.85
    Regular 11.85

location.

  • Oudegracht aan de Werf 97, 3511 AL Utrecht