Basis

Basis

Hosted by Electric Deluxe
Basis Utrecht

basic info.

Vrijdag 9 februari 2018: Speedy J all night long!Speedy J introduceren is voor velen inmiddels overbodig. Jochem Paap wordt veelal beschouwd als een van de meest gevestigde Nederlandse technoartiesten. Met zijn eigen label Electric Deluxe, waarop al jaren kwalitatieve techno uitgebracht wordt, heeft de Rotterdammer op eigen unieke wijze een stempel weten te drukken op de technoscene.De naam “Speedy J” stamt uit de tijd dat hij nog turntablist was in een hiphopband. Hij weefde toen house en techno tussen de hiphop door. Jochem heeft altijd al met samples en drumcomputers gewerkt, wat in die tijd erg gewoon was voor hiphop-dj’s. Dit is nog steeds een rode lijn door zijn shows. Hij werkt regelmatig met Traktor met vier decks, waarin hij eigen tracks, andere tracks, loops etc. inlaadt. Verder gebruikt hij een drumcomputer en een Elektron Octatrack waarmee hij nog een laag aan drumpatronen en effecten kan toevoegen. Geweldige improvisatie is inmiddels niet te missen in zijn sets.Wij zijn dus ook erg trots Speedy J te mogen verwelkomen in BASIS. Verwacht tijdens deze speciale en unieke allnighter zijn perspectief op elektronische muziek te horen. Van dansvloer-bangers tot aan complexere en diepzinnigere tracks. Speedy J’s gevoel voor improvisatie en de vibe die hij creëert, gaat perfect gepaard met intieme en industriële sfeer van BASIS. Dit wordt een gruwelijke nacht!

 • from 23:00 until 06:00
 • Basis
  Oudegracht aan de Werf 97 , Utrecht
  show map
 • Early Bird 14.45
  Regular 17.03
  Late 19.61

line up.

location.

 • Oudegracht aan de Werf 97, 3511 AL Utrecht