Basis

Basis

Basis Utrecht

basic info.

Zaterdag 16 december verwelkomen we Stanislav Tolkachev en Shxcxchcxsh voor hun debuut in BASIS! Support komt van onze resident Stratum.Stanislav Tolkachev, op zijn eigen manier een illustere en bijzondere artiest. Ooit door Oscar Mulero beschrijven als een artiest die sterk conceptueel en experimenteel is. Stanislav heeft inmiddels een scala aan releases op o.a. I/Y, M_Rec & Reclaim Your City. Deze drie labels zijn slechts een fractie van de labels (26!) die een Stanislav track hebben gereleased. Dit kenmerkt Stanislav goed als producer: veel muzikaliteit en een drive om keer op keer kwalitatieve muziek uit te brengen. Wie Stanislav heeft zien draaien weet dat hij zichzelf goed weet te manoeuvreren in het duistere. Dit zal dus perfect gepaard gaan met de vibe van BASIS.Shxcxchcxsh, uitgesproken als tschh tschh of “white noise" (er bestaat zelfs een Reddit thread, die ingaat op wat hun naam betekent), hebben hun sporen verdient in de technoscene. Maar beperk hen niet tot enkel 4x4 techno. SHXCXCHCXSH wordt gekenmerkt door hun ijzige en bijna weerzinwekkende sound, gecombineerd met gedigitaliseerde vocals en elastische percussies. Ze bewandelen met finesse de grens tussen de clubbangers en hele duistere en diepe ambient. Hun laatste album (SsSsSsSsSsSsSsSsSsSsSsSsSsSsS, Avian) wordt dus ook gekenmerkt als een duistere reis door hun begrip van techno. Met releases op Semantica, Mord, Avian en hun eigen label Rösten zijn ze niet verdwenen in de anonimiteit.Onze resident Stratum zorgt voor de warm-up, iets dat hij eerder met verve deed voor o.a. British Murder Boys. Aan hem wel toevertrouwd dus!

 • from 23:00 until 06:00
 • Basis
  Oudegracht aan de Werf 97 , Utrecht
  show map
 • Early Bird 9.80
  Voorverkoop 11.87
  Deur 13.00

location.

 • Oudegracht aan de Werf 97, 3511 AL Utrecht