Autechre

Autechre

Doornroosje Nijmegen

basic info.

Autechre bestaat sinds 1987 uit het duo Rob Brown en Sean Booth en maakt elektronica- en dance-muziek met welhaast mathematische precisie. Met hun debuutalbum ‘Incunabula’ worden ze in 1993 onder de golf IDM (Intelligent Dance Music) gecatalogiseerd. In dezelfde periode verschijnt ook de baanbrekende Warp compilatiereeks ‘Artificial Intelligence’ met experimentele dance die eerder op het hoofd dan op de buik mikt.

Autechre is naar eigen zeggen flink door techno, electro en hiphop beïnvloed. De muziek is abstract, complex en bestaat uit knisperende samples, heftige tegendraadse ritmes met harde beats.
Hoewel het geen makkelijk te doorgronden muziek is, heeft Autechre een grote schare liefhebbers opgebouwd, worden ze als vaandeldragers in de scéne gezien en moeiteloos op hetzelfde voetstuk geplaatst als Aphex Twin, Squarepusher en Boards of Canada.

Live is Autechre een uitdagende, verbluffende en inspirerende belevenis. Onlangs bracht Autechre een collectie nieuwe muziek uit onder de titel ‘’elseq 1-5’ via Warp Records.

  • from 19:30 until 00:00
  • Doornroosje
    Stationsplein 11 , Nijmegen
    show map
  • Voorverkoop 17.50

location.

  • Stationsplein 11, 6512 AB Nijmegen